top of page
AFA u Turskoj.jpg

Akademski folklorni ansambl Instituta za umetničku igru Beograd

Učešće na diplomskom koncertu

Krajem 2021. godine, grupa mladih igrača, studenata i prijatelja je pritekla u pomoć kako bi se diplomski koncert Bobana Kostića izveo u najboljem svetlu. Odatle je potekla ideja da se oformi Akademski folklorni ansambl Instituta za umetničku igru. Pogledajte program koji je pripremljen i izveden u Obrenovcu 06. februara 2022. godine.

Tren diplomski koncert

Gostovanje u Aleksandrovcu

 

Nastup ansambla je održan 17. septembra 2023. godine u Aleksandrovcu na manifestaciji "Župska berba". Predstavili smo se koreografijom Aša b`la rusalja, koja prati običaje sela Duboka i pad u trans dubočke rusaljke.

Aleksandrovac.jpg

Proslava dana Sv Save u Obrenovcu

Sv Sava, srpski princ, monarh, iguman manastira Studenice, književnik, diplomata i prvi arhiepiskop autokefalne Srpske pravoslavne crkve. Dan Sv Save je obeležila i GO Obrenovac u pozorišnoj sali sportsko kulturnog centra u kom su naši članovi izveli gradske igre.

Sv Sava_edited.jpg

Izmir, Turska

Članovi Akademskof folklornog ansambla Instituta za umetničku igru, pevačke grupe "Đurđe" i omladinski orkestar KUD Svetozar Marković iz Novog Sada su uzeli učestvovali su na Internacionalnom festivalu folklora pod nazivom "Mandarin Flower Festival of Arts" u Izmiru (Turska) od 21. do 25. maja 2023. godine.

Izmir 2.jpg

Koncert u Vraniću

Prvi celovečernji koncert Akademskog folklornog ansambla Instituta za umetničku igru održan je u Spomen domu u Vraniću 25. novembra 2023. godine pod nazivom SVE(S)T JE ČUDO. Koncert je izveden u saradnji sa članovima KUD Vranić pod pokroviteljstvom organizacije Mladi istraživači Srbije, CEGRAD, Ministarstva turizma i omladine pri projektu KZM "Šta nam teško"

1700398878429528_edited_edited.jpg

Gosti iz Španije

Na poziv turističke agencije Retro Tours Serbia, dočekali smo drage prijatelje iz Španije koji su prvi put u Srbiji.

Hyjat Regency Belgrade i Beli Dvor su ostavili izuzetan utisak na naše goste, kao i naši dragi D. Kadović i M. Maksimović

viber_image_2024-01-30_16-57-09-708.jpg

Deja vu Natalie

Uspomenu na veličanstvenu Nataliju Lazić, devojku anđeoskog glasa oživili su članovi Udruženja izvođača tradicionalnih i narodnih igara i pesama "Đurđe" na koncertu održanom 19. aprila 2024. godine pod nazivom "Deja vu Natalie". Koncert je održan na pozorišnoj sceni SKC Obrenovac sa početkom u 19:30 časova. Trideset dva pevača je izvelo dvadeset i devet pesama u Natalijinu čast. 

program Natalie_page-0001.jpg

Dani porodice Beograda

Beogradskoj publici smo pružili mogućnost da uživaju u igri i pesmi na maloj sceni na Obilićevom vencu u 3 termina: 22. 24. i 29. maja. Ljubitelji narodne i tradicionalne igre, muzike i pesme su uživali u jedno i po časovnom programu koji smo priredili za njih. Radujemo se ponovnom susretu!

VIZUAL 2 BDP 2024.jpg

Koncert u Skupljenu

Članovi Akademskog folklornog ansambla Instituta za umetničku igru i pevačka grupa Đurđe su izveli koncert pod nazivom "Obnovimo tradiciju našeg kraja" 23. marta sa početkom u 19:00 časova. Publika je uživala u jedno i po časovnom programu umetnika i dečijeg ansambla, članova škole folklora iz Vranića i Skupljena. 

Pozivnica mart.png

Proslava dana učeničkog doma
Milutin Milanković

Proslava postojanja i rada učeničkog doma Milutin Milanković je održana 27. maja 2024. godine na sceni Stamenković u CZK Vlada Divljan. Slavljenicima smo ulepšali proslavu, a gosti su mogli uživati u igrama i pesmama koje smo toga dana izveli. Po aplauzima smo shvatili da im se pripremljeni program dopao. 

Dan doma MM 2024-8997.jpg

Proširi svoje vidike

Pridružite nam se da zaigramo zajedno

Bulevar vojvode Mišića 43

bottom of page